2024 | 28-11: Hoofd, hart, bekken

85,00

 

Datum: 28 november 2023
Docent: Ewald Stöteler, klassiek homeopaat
Tijd: 11.00 – 18.00 uur
Locatie: Almelo, Schoolstraat 44 (of online)

Deze nascholing is erkend als 50% homeopathisch en 50% medisch door de NVKH en diverse beroepsorganisaties die onder de RBCZ vallen.

In al onze nascholingen staat de ziekteclassificatie van Samuel Hahnemann centraal. De onderwerpen raken in álle facetten de filosofie van Hahnemann evenals de, per dag verschillende geïndiceerde middelen, ziektedynamiek en miasmaleer. Daarnaast komt de uitwerking van consulten t.a.v. het thema met veel aandacht aan de orde.

 • Anamnesetechniek
 • Classificeren
 • Middelen & middelengroepen
 • Nosoden
 • Tussenmiddelen
 • Reactie regulerende middelen
 • Nieuwe middelen in deze tijd
 • Analyse en repertoriseren
 • Posologie
 • Voorschrift, prognose en follow-up
Categorie: Tag:

Beschrijving

Hoofd-hart-bekken

  • Waar gaan we naar toe?
  • Fysieke pathologie oplossen? Belangrijker dan ooit…
  • Noodzakelijke gezondheid op elk gebied
   • Hoofd
   • Hart
   • Bekken

De wereld náár de daadkracht voor straks
Geen excuus meer voor chronische klachten en ‘er mee leren leven’ 

 • Ideeën-verbinding-daadkracht
 • Daar is een behandelplan voor nodig
 • Welke klachten zien we op Lemniscaat niveau
 • Oplossen en genezen is meer dan ooit belangrijk

Over Ewald Stoteler
Ewald Stöteler kwam al op jonge leeftijd in aanraking met homeopathie en was er gelijk door ‘gegrepen’. Vanaf die tijd is hij zich op fulltime basis met de homeopathie blijven bezig houden. Voornamelijk door zijn inspanning zijn de vernieuwende elementen over de homeopathie voor het voetlicht gebracht. Primair als man van de praktijk heeft hij ook al relatief vroeg een begin gemaakt met kennis overdragen door les te geven. Met nu al bijna 20 jaar lesgeven kan hij bogen op een ruime ervaring. De jarenlange ervaring en het vermogen om zaken ‘kraakhelder’ uit te leggen maken dat de lessen door de studenten als zeer verhelderend ervaren en zeer gewaardeerd worden. In 2020 bracht Ewald het boek Hahnemann’s Homeopathy uit in het Engels en het Duits. Dit boek vult een enorme kloof tussen de unieke kennis van Samuel Hahnemann en het begrip ervan, om homeopathie succesvol in de dagelijkse praktijk te kunnen implementeren.

Over onze nascholingen
In al onze nascholingen staat de ziekteclassificatie van Samuel Hahnemann centraal. De onderwerpen raken in álle facetten de filosofie van Hahnemann evenals de, per dag verschillende geïndiceerde middelen, ziektedynamiek en miasmaleer. Daarnaast komt de uitwerking van consulten t.a.v. het thema met veel aandacht aan de orde.

 • Anamnesetechniek
 • Classificeren
 • Middelen & middelengroepen
 • Nosoden
 • Tussenmiddelen
 • Reactie regulerende middelen
 • Nieuwe middelen in deze tijd
 • Analyse en repertoriseren
 • Posologie
 • Voorschrift, prognose en follow-up