2024 | 08-02: Opvoeden in een transitiefase

85,00

 

Datum: 8 februari 2023
Docent: Ewald Stöteler, klassiek homeopaat
Tijd: 11.00 – 18.00 uur
Locatie: Almelo, Schoolstraat 44 (of online)

Deze nascholing is erkend als 50% klassieke homeopathie en 50% overige homeopathie

In al onze nascholingen staat de ziekteclassificatie van Samuel Hahnemann centraal. De onderwerpen raken in álle facetten de filosofie van Hahnemann evenals de, per dag verschillende geïndiceerde middelen, ziektedynamiek en miasmaleer. Daarnaast komt de uitwerking van consulten t.a.v. het thema met veel aandacht aan de orde.

 • Anamnesetechniek
 • Classificeren
 • Middelen & middelengroepen
 • Nosoden
 • Tussenmiddelen
 • Reactie regulerende middelen
 • Nieuwe middelen in deze tijd
 • Analyse en repertoriseren
 • Posologie
 • Voorschrift, prognose en follow-up
Categorie: Tag:

Beschrijving

Opvoeden in een transitie fase ;

 • woke; to wake up!
 • (hoog)gevoeligheid bij kinderen
 • ethiek, gender en seksuele diversiteit transseksualiteit
 • gestuurd onderwijs
 • trauma, terugkerende stress
 • spiritualiteit in 2024

De wereld achter de woorden van nu. Noem het en het bestaat. Denk het en het gebeurt;
We gaan alle termen doorlichten, doorgronden, doorspitten, waarbij de ziekteclassificatie centraal staat.

Over Ewald Stoteler
Ewald Stöteler kwam al op jonge leeftijd in aanraking met homeopathie en was er gelijk door ‘gegrepen’. Vanaf die tijd is hij zich op fulltime basis met de homeopathie blijven bezig houden. Voornamelijk door zijn inspanning zijn de vernieuwende elementen over de homeopathie voor het voetlicht gebracht. Primair als man van de praktijk heeft hij ook al relatief vroeg een begin gemaakt met kennis overdragen door les te geven. Met nu al bijna 20 jaar lesgeven kan hij bogen op een ruime ervaring. De jarenlange ervaring en het vermogen om zaken ‘kraakhelder’ uit te leggen maken dat de lessen door de studenten als zeer verhelderend ervaren en zeer gewaardeerd worden. In 2020 bracht Ewald het boek Hahnemann’s Homeopathy uit in het Engels en het Duits. Dit boek vult een enorme kloof tussen de unieke kennis van Samuel Hahnemann en het begrip ervan, om homeopathie succesvol in de dagelijkse praktijk te kunnen implementeren.

Over onze nascholingen
In al onze nascholingen staat de ziekteclassificatie van Samuel Hahnemann centraal. De onderwerpen raken in álle facetten de filosofie van Hahnemann evenals de, per dag verschillende geïndiceerde middelen, ziektedynamiek en miasmaleer. Daarnaast komt de uitwerking van consulten t.a.v. het thema met veel aandacht aan de orde.

 • Anamnesetechniek
 • Classificeren
 • Middelen & middelengroepen
 • Nosoden
 • Tussenmiddelen
 • Reactie regulerende middelen
 • Nieuwe middelen in deze tijd
 • Analyse en repertoriseren
 • Posologie
 • Voorschrift, prognose en follow-up