2023 | 12-04: Homeopathie in het eerste zwangerschapstrimester

95,00

Zwangere vrouwen voelen vaak een weerstand tegen het slikken van reguliere medicatie; homeopathische begeleiding is een goed en natuurlijk alternatief, waar in toenemende mate vraag naar is bij aanstaande ouders. Na het volgen van deze training ben je in staat om veelvoorkomende klachten en hun onderliggende verstoringen die tijdens de het eerste trimester van de zwangerschap kunnen optreden, te analyseren en vanuit de context van de ziekteclassifiactie adequaat te behandelen en begeleiden.

Medische aspecten, materia medica, potentie en posologie bij het behandelen van klachten zoals zwangerschapsmisselijkheid, moeheid/anaemie, miskraam en preventie van curretage bij missed abortion. De prioriteit van de homeopathische behandeling ligt hier vooral in de acuut miasmatische en/of biografische laag. benaderd met het hoe en wanneer inzetten van de acute middelen. Daarnaast
wordt, waar nodig, het gebruik en de indicaties van reactie- en energie bevorderende en iatrogene ontstoringsmiddelen uitgelegd evenals de inzet van nosoden die nodig kunnen zijn bij een miasmatische blokkade.

Vragen en eigen casuïstiek betreffende dit onderwerp (uiterlijk een week voorafgaand mailen) zijn altijd welkom!

Over Els Leechburch – Auwers

Els is ruim 25 jaar werkzaam als klassiek homeopaat, na haar docentschap (kinder- en neonatale verpleegkunde) aan het opleidingsinstituut van het Sophia Kinderziekenhuis/Erasmus-MC te Rotterdam. Zij is inmiddels 12 jaar actief als docent voor themadagen klassieke homeopathie via de Homeopathie Academie Nederland (HAN). In 2013 heeft Els de postHBO-homeopathische verloskunde voor
verloskundigen ontwikkeld en heeft deze opgericht in 2014 waar zij sindsdien werkzaam is als stafdocent en coördinator, vanaf 2015 in samenwerking met de HAN. Els publiceerde in 2021 het studieboek “Homeopathische verloskunde voor verloskundigen 1”.

Docent: Els Leechburch – Auwers (klassiek homeopaat ZC-RH, bijscholingdocent)
Locatie:
Zalencentrum Open Hof, Hesseplaats 441, Rotterdam (gratis parkeren), nabij IC station Rotterdam-Alexander.
Datum: woensdag 12 april 2023
Tijd:
11.30-18.00 u
Kosten: €95 (incl. koffie en thee)

Deze nascholing wordt erkend door de NVKH.

Categorieën: , Tag: